Trimite flori de Dragobete - Flori in Dar florarie online Roman

Trimite flori de Dragobete - Flori in Dar florarie online Roman

De Dragobete iubește românește!

Românii sărbătoresc în data de 24 februarie, Dragobetele, echivalentul românesc al zilei Sfântului Valentin sau Valentine’s Day. În tradiția românească, Dragobetele marca începutul primăverii, fiind ținut în preajma zilei de 1 martie, cel mai adesea la 24 februarie. Data de 24 februarie nu era întâmplător aleasă, marcând începutul anului agricol. Este momentul în care întreaga natură renaște, păsările îşi caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog. Odată cu natura, reînvia şi iubirea, iar Dragobetele marca ziua în care întreaga suflare sărbătorea înnoirea firii și se pregătea pentru venirea primăverii.
 

“Dragobetele sărută fetele”

În vremuri de demult, în anumite zone chiar şi astăzi, în această zi de mare sărbătoare, tinerii îmbrăcaţi în straie frumoase, cuvincioase obişnuiau să se strângă în păduri şi să culeagă în buchetele cele dintâi flori ale primăverii.

Culesul florilor se continua cu voie bună şi cântece, cu un fel de joc numit “zburătorit”. La ceasul prânzului, fetele porneau în fugă către sat, iar băieţii le fugăreau, încercând să le prindă şi să le dea un sărutat. Dacă băiatul îi era drag fetei, aceasta se lăsa prinsă, ulterior având loc şi sărutul considerat echivalent al logodnei şi al începutului iubirii între cei doi. Înspre seara, logodna urma să fie anunţată comunităţii satului şi membrilor familiei.
 

Dragobete – sarbatoarea iubirii in zilele noastre

In zilele noastre, Dragobetele reprezinta singura sarbatoare romaneasca a iubirii, singura ocazie  pentru indragostiti sa isi marturiseasca iubirea intr-un mod traditional. Cele mai daruite flori de Dragobete sunt ghioceii, trandafirii rosii – florile recunoscute ca fiind mesagerii iubirii, lalele, frezii, crini sau buchete mixte din flori de primavara.

Dragobetele este sarbatoarea iubirii, sarbatoare care nu poate trece neobservata intr-o relatie. Asadar, comandati din timp buchete de flori si aranjamente florale, cu livrare pe 24 februarie si cu siguranta veti face o persoana fericita sau veti reusi sa o cuceriti!

  
 

De Dragobete comanda online cu livrare buchete de flori si aranjamente florale in Roman

 

Exista atat de multe momente in care ii poti arata jumatatii tale cat de mult o iubesti, iar o ocazie in plus este intotdeauna bine-venita. Daca ai ratat Ziua Indragostitilor, acum ai ocazia sa sarbatoresti iubirea in stil romanesc, De Dragobete iubește românește! Echipa Flori in Dar,ti a pregatit colectii de buchete de flori , aranjamente florale si dulciuri rafinate de Dragobete. Am, folosit trandafiri rosii, lalele rosii, zambile, narcise si multe alte flori de primavara. Comanda flori Dragobete de la florariafloriindar.ro, cu livrare gratuita in Roman!

Flori Dragobete, comanda online buchete flori Dragobete, cadouri, cutii cu flori, idei senzationale care te vor ajuta sa ii spui Te iubesc cu patos!


Florarie online cu livrare flori in Adjudeni Tamaseni Traian Sabaoani Pildesti Sagna Bara Gadinti Ion Creanga Secuieni Basta Trifesti Moldoveni Buruienesti Rotunda Dulcesti Cordun Recea Simionesti Mărgineni Faurei Bozienii de sus Ruginoasa Butnaresti Rachiteni Izvoarele Marmureni Oniceni

FLORARIA FLORI IN DAR ROMAN

Flori Oriunde Oricând
B dul Roman Musat 24 langa Hotel Roman
www.florariafloriindar.ro
Facebook Floraria Flori in Dar
Telefon
0773 724 140

Suport clienti Luni/Vineri 8 - 19, Sambata 8 - 16, Duminica 8 - 14

0773 724 140 office@florariafloriindar.ro
VWO

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!