Te pregatesti pentru nuntă? Află cum să-ți alegi corect lumânările pentru cununie

Te pregatesti pentru nuntă? Află cum să-ți alegi corect lumânările pentru cununie
      Te pregatesti pentru nuntă? Află cum să-ți alegi corect lumânările pentru cununie

     Probabil toată lumea este de acord că nunta este un eveniment deosebit de important și semnificativ pentru orice cuplu din orice colț al lumii. Emoțiile nunții sunt emoții unice și fiecare mire și mireasă visează la o nuntă cu cât mai multe emoții pozitive. Acest fapt este posibil atunci când toate momentele organizatorice sunt planificate corect și toate momentele-cheie sunt pregătite corespunzător.


Lumanari de nunta sau lumanari de cununie?

     Indiferent ca le numim lumanari de nunta sau de cununie, ne referim de fapt la acelasi lucru: lumanari folosite in timpul ceremoniei religioase de cununie. Termenul corect ar fi lumanari de cununie, dar, popular, ele sunt numite lumanari de nunta, fiind asociate cu petrecerea ce urmeaza dupa ceremonia religioasa, nunta in sine.


Lumanarile de cununie

     Cununia religioasă este un eveniment foarte important, iar acest lucru nu se poate întâmpla dacă nu există lumânările de cununie. Aceste lumânări, se mai numesc și făclii, pentru că sunt simbolul credinței care se presupune că îi însoțește pe miri nu numai la cununia religioasă, ci și mai târziu, în viața de zi cu zi.
Lumânările de cununie aprinse, simbolizează puritatea sufletească, dar și puterea credinței. Se spune că lumina de la aceste lumânări va călăuzi pașii mirilor, iar nașii vor fi mereu acolo, să-i susțină și să le apere iubirea, ajutându-i să depășească obstacolele.

     De asemenea, focul lumânărilor de la cununie mai reprezintă și focul iubirii mirilor și modelul luminos al nașilor de cununie ca părinți spirituali, care au datoria să se îngrijească de bunul mers al căsniciei finilor.

 
          


Cum alegem lumânările?

     Înainte de a cumpăra lumânările pentru nuntă, trebuie să vă schițați în minte câteva detalii importante precum mărimea, culoarea, florile care le vor însoți, textura și calitatea materialului din care sunt confecționate. Ideal ar fi să vă asigurați că lumânările care vă plac nu se îndoaie de la căldură și că nu emană prea mult fum și miros.
În partea ce ține de dimensiune, dacă lumânările sunt prea grele, adică foarte lungi și foarte groase, va fi incomod pentru nași să le poarte după ei, iar dacă sunt prea mici, vor fi confundate cu cele pentru botez. Se spune că cele două lumânări sunt o reprezentare a mirilor, deci alegeți cu atenție și cu toată inima. Totodată, neapărat atunci când selectați florile pentru aceste lumânări, aveți în vedere și buchetul sau buchetele miresei.



       


Ce flori se potrivesc la lumanarile de cuninie?

     Înainte de a alege lumânările ar fi bine să se aleagă florile și să se consulte designerii florali. Florile sunt atracția nunții. Lumânările acompaniază florile iar florile împodobesc lumânările. Buchetul miresei, buchetele pentru mese, florile pentru biserică ,decoratiunile și restul elementelor florale trebuie coordonate cu atenție pentru a se potrivi perfect în întreg peisajul.


Calitatea lumanarilor de cununie

     Lumanarile de cununie folosite in floraria noastra Floraria Flori in Dar Roman sunt realizate din parafina de calitate superioara , lumanari din ceara naturala sau lumanari din ceara de albine.

 

Cine cumpără lumânările de cununie

     Dacă vreți să faceți totul ca la carte, lumânările de cununie trebuie să fie cumpărate că către nașii voștri. Bineînțeles că acest lucru nu este obligatoriu, le puteți cumpăra și voi dacă nu țineți cont de asemenea lucruri, însă în general, nașii au obligația de a cumpăra lumânările de cununie.


Cine duce lumanarile de cununie

     Lumânările de cununie, pe drumul spre biserică, sunt duse de către domnișoarele de onoare și cavalerii voștri. La biserică, după ce preotul le aprinde de la sfeșnic, ele sunt ținute de nașii, pe parcursul slujbei de cununie. După ce se termină ceremonia, mirii vor ieși cu lumânările de cununie în mâini, semn că ei au devenit o familie.


Ce faci cu lumânările după nuntă

     Într-a opta zi după cununia religioasă, există tradiţia ca naşii să “scoată” finii la biserică. Cu această ocazie, lumânările vor fi din nou folosite, apoi vor rămâne la biserică. De obicei, preoţii folosesc aceste lumânări la slujbe.

     Comanda online din catalog lumanari cununie de la foraria Flori in Dar Roman. Realizam la comanda orice model de lumanari de cununie cu flori naturale sau artificiale.

Iata cele mai importante lucruri de retinut despre lumanari nunta:
 
  • trebuie achitate si alese de nasi
  • lumanarile se cumpara doar in pereche
  • alege lumanari decorate cu flori naturale
  • alege lumanari scurte pentru ca sunt usor de transportat
  • pastreaza lumanarile la petrecere aprinse
  • pastreaza lumanarile in casa pentru noroc si protectie

     Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de sociale media aici:
https://www.florariafloriindar.ro
https://ro.pinterest.com/FlorariaFloriinDarRoman
https://www.youtube.com/channel/UC-1EGmfvqNs6zUtOdAESgQA
https://www.instagram.com/florariafloriindar

Suport clienti Luni/Vineri 8 - 19, Sambata 8 - 16, Duminica 8 - 14

0773 724 140 office@florariafloriindar.ro
VWO

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!