Cum îngrijim orhideea - află toate secretele!

Cum îngrijim orhideea - află toate secretele!
Orhideea a fost dintotdeauna un element al ambientului de inalta clasa. Dar, la fel ca toate plantele cu flori, si acestea au nevoie de anumite conditii pentru a putea inflori si pentru a nu se usca. Inainte de a-ti cumpara o orhidee sau dupa ce ai primit-o in dar, iata ce este bine sa stii!

Orhideea este una dintre cele mai frumoase plante de apartament, sunt o mulțime de specii de orhidee și nici nu este prea pretențioasă. Îngrijirea orhideei este destul de simplă, însă este bine să știi câteva lucruri esențiale pentru a te bucura cât mai mult timp de frumoasele ei flori.


Temperatură
În natură, orhideele se dezvoltă datorită diferenţelor de temperatură dintre zi şi noapte. De aceea trebuie să o plasezi într- un loc unde temperatura este mai rece noaptea decât ziua. Cel mai bine ar fi la fereastră. E bine să ai grijă şi ca acel loc să fie mereu aerisit, fiindcă orhideele iubesc aerul. Atenţie însă! Tija lor este fragilă, e bine să nu le ţii în curent.

Lumină
 Orhideelor le place lumina. Unele specii au nevoie de mai multă, altele – de mai puţină. De aceea este ideal să o instalezi cam la 20-30 cm de o fereastră. E nevoie şi de o perdea fină sau de o jaluzea pentru a opri soarele să o ardă.


Udare şi umiditate
Frecvenţa udării depinde de locul unde o ţii. Cu cât este mai cald, cu atât are nevoie de mai multă apă. Pentru a şti exact, ia ghiveciul în mână şi, dacă este uşor, bagă orhideea câteva minute într-un vas cu apă. Când nu mai ies bule la suprafaţă, scoate-o şi lasă să se scurgă apa înainte de a o pune la loc. Nu lăsa apa să stagneze la baza plantei. Ar fi bine ca apa folosită la udat să fie foarte puţin mineralizată. Cea mai bună este cea de ploaie. Dacă nu, foloseşte apă plată. Ud-o numai dimineaţa!
 

Fertilizare orhidee

Dacă vreți ca orhideele să înflorească și în sezonul rece, trebuie să le pregătiți din timp cu un tratament de fertilizare ce se aplică în lunile septembrie și octombrie. Produsele ce pot fi folosite se găsesc la flacoane în florării și magazinele de casă și grădină.
Orhideele sunt minunate și produc dependență cu ușurință. Odată ce ai una, vei găsi motive să-ți dorești alta, și alta, și alta. Asigură-te că știi tot ce e nevoie înainte de a aduna o adevărată grădină de orhidee.

Florarie online cu livrare flori in Adjudeni Tamaseni Traian Sabaoani Pildesti Sagna Bara Gadinti Ion Creanga Secuieni Basta Trifesti Moldoveni Buruienesti Rotunda Dulcesti Cordun Recea Simionesti Mărgineni Faurei Bozienii de sus Ruginoasa Butnaresti Rachiteni Izvoarele Marmureni Oniceni
 

Suport clienti Luni/Vineri 8 - 19, Sambata 8 - 16, Duminica 8 - 14

0773 724 140 office@florariafloriindar.ro
VWO

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!