Buchetul de mireasă – Tot ce trebuie să știi despre accesoriul perfect

Buchetul de mireasă – Tot ce trebuie să știi despre accesoriul perfect

Una dintre piesele de baza din outfitul unei mirese este buchetul. Exista milioane de variante de buchete de flori in lume, insa buchetul de mireasa este cel mai interesant si cel mai iubit dintre toate. Pana la urma, are si de ce sa fie asa, in conditiile in care are o istorie care se intinde pe cateva sute de ani si in jurul lui se contureaza o multime de legende si de semnificatii.

Buchetul de mireasă este o piesă nelipsită pentru miresele de astăzi. Acestea îl aleg în funcție de tema nunții, de locație, de rochie și de personalitate. În ziua de astăzi nu cred că îți poți imagina nunta perfectă fără un buchet pe măsură. În trecut însă, buchetul de mireasă avea cu totul altă funcție, decât cea estetică.

Cand a aparut pentru prima data buchetul de mireasa?

Buchetul de mireasă și-a făcut pentru prima dată apariția în antichitate. Pe atunci, miresele erau considerate aducătoare de noroc, iar cei care primeau ceva de la ele se bucurau de acest noroc. Din această cauză, miresele au ajuns să fie aproape sfâșiate de cei care doreau să își facă viața mai bună. Apariția buchetului de mireasă a fost un naturală, întrucât miresele aveau nevoie de un instrument pe care să îl arunce mulțimii.

În prezent însă, buchetul de mireasă a devenit un adevărat simbol al iubirii. Teoretic, o nuntă modernă are 3 buchete: buchetul pentru cununie, buchetul de nașă și buchetul miresei, care este aruncat fetelor nemăritate. Fiecare dintre acestea, este ales în funcție de locație, ținută și personalitatea persoanei care îl poartă.
În timp s-au creat foarte multe ghiduri detaliate, care te învață să îți alegi buchetul de mireasă.

Cum alegi buchetul perfect pentru tine?

Astfel poti alege buchetul in functie de rochia de mireasa, rochie care poate fi mulata,rochie tip printesa, rochie dreapta.
Alegerea buchetului se poate face si in fuctie de locatia nuntii, in aer liber, in sala de bal sau salon.
Sala de bal – daca locatia in care iti organizezi nunta este larga si spatioasa, trebuie sa alegi un buchet mare si rotund sau unul cascada.
Salon – in acest caz, buchetul tau trebuie sa fie simplu si dragut si nu trebuie sa exagerezi nici cu dimensiunea, nici cu tipul de flori.
In aer liber – trebuie sa ai grija ca buchetul sa se integreze in peisaj. Daca nunta are loc pe malul marii, poti incerca un buchet grandios, dar daca are loc intr-o gradina este indicat sa alegi un buchet simplu si natural.

Alegerea buchetului in functie de inaltimea miresei

Miresele minione – daca esti scunda, trebuie sa eviti buchetele foarte lungi tip cascada. Alege in schimb un buchet chic rotund, mai mic.
Miresele inalte – poti opta pentru pentru buchetele cascada sau triunghi.

Care sunt cele mai populare flori pentru buchet de mireasa si ce semnificatie au?

Floarea miresei - Este o floare care este prezenta in foarte multe buchete si denota delicatete, dragoste nemuritoare, puritate si liniste. Este o floare deosebit de frumoasa.
Gardenia -  Conform specialistilor in flori, aceasta floare este un simbol al bucuriei.
Freziile -  Sunt flori parfumate care sunt folosite in buchete de mireasa inca din perioada victoriana. Pe atunci erau asociate cu increderea. Astazi, sunt flori care denota chibzuinta, prietenie si inocenta.
Hortensia -  Este o floare speciala, ideala pentru buchetul de mireasa. Este asociata adeseori cu opulenta si cu luxul, dar si cu intelegerea si recunostinta.

In buchetele de mireasa sunt folosite multe alte flori, de la crini pana la trandafiri, garoafe sau camelii. Tocmai de aceea, aranjarea acestui accesoriu floral trebuie sa fie realizata cu foarte mare atentie, in asa fel incat sa transmita tot ceea ce isi doreste mireasa in ziua cea mare a vietii ei.

Alegerea buchetului in functie de luna in care te casatoresti
Ianuarie – Orhideele sau alte flori tropicale pot crea un contrast frumos in buchetul tau de mireasa daca te casatoresti in lunile de iarna ale anului. Luna ianuarie poate fi destul de limitata din punct de vedere al optiunilor pe care le ai in ceea ce priveste florile, insa, din fericire, florile importate te pot salva. Daca iti doresti ca buchetul tau sa aiba un design clasic, cei mai potriviti pentru nuntile din ianuarie sunt trandafirii, care sunt accesibili si din punct de vedere al pretului.

Februarie  – Lalelele sunt flori extrem de versatile. De ce spunem asta? In primul rand, pentru ca optiunile de culoare sunt diverse, variind de la alb, galben, rosu, pana la alb, lila si mov. In plus, tulpinile lor flexibile ofera posibilitatea de a crea curbe perfecte, ceea ce le face ideale nu doar pentru buchetele mireselor lunii Februarie, dar si pentru crearea aranjamentelor florale ce decoreaza mesele.

Martie – Fresiile sunt florile vedeta ale lunii martie. Parfumul lor incomparabil, dulce si proaspat, dar si nuantele placute ale petalelor fac ca aceste flori sa fie ideale pentru crearea buchetelor de mireasa pentru nuntile care au loc in aceasta luna. Fiind flori de sezon, pretul lor este de asemenea foarte accesibil.

Aprilie – Te casatoresti primavara? Alege pentru buchetul tau de mireasa Anemonele. Acestea arata minunat in buchetele mixte, dar totodata creeaza un impact vizual puternic cand alcatuiesc integral buchetul de mireasa.

Mai – Pentru nuntile desfasurate in luna mai, albastrelele reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pentru crearea buchetului de mireasa. Desi denumirea sugereaza cromatica acestora, exista si soiuri de flori roz, alb, violet si rosu.

Iunie – Unul dintre motivele pentru care ar trebui sa te casatoresti in iunie este faptul ca poti sa iti creezi buchetul de mireasa din bujori! Bujorii rosii, albi, galbeni sau roz formeaza un spectacol fabulos de culori, atunci cand sunt combinati in acelasi buchet.

Iulie – Florile de Lisianthus se gasesc pe tot parcursul verii si vin intr-o varierate de culori. Aceste flori albe sunt perfecte pentru a crea un buchet in stil boem, romantic, alaturi de fire de trandafir si de bujor.

August – Daliile sunt florile cele mai potrivite pentru a-ti realiza buchetul de mireasa, daca nunta ta va avea loc in luna august. Exista sute de soiuri, de la florile albe, pana la cele in culori pompoase si luminoase. Daliile sunt excelente pentru a fi asezate in centrul buchetului.

Septembrie – Ne plac crizantemele pentru ca sunt caracterizate de varietate si de versatilitate, dar si pentru ca se gasesc la preturi reduse in luna septembrie. Desi sunt flori simple, in combinatiile potrivite ele pot crea un design original al buchetului tau de mireasa.

Octombrie – Calele

Noiembrie – Carthamus sunt flori stralucitoare, portocalii sau galbene, care ofera buchetului de mireasa o textura fantastica. In combinatie cu florile potrivite, acestea reprezinta o optiune pe care miresele lunii noiembrie ar trebui s-o ia in calcul.

Decembrie – Florile de Hellebores, sau “trandafirii Craciunului”, asa cum mai sunt numiti in limbajul popular aduc un plus de eganta subtila aranjamentelor florale si buchetelor de mireasa realizate pentru cele care vor fi mirese in decembrie. Nuantele sale variaza de la un verde placut, pana la roz palid sau purpuriu intens.
 

Forme si modele pentru buchetul de mireasa

Buchetul rotund și compact este de obicei buchetul cu cele mai mici dimensiuni. Este realizat din flori prinse strâns unele de altele, la care se adaugă uneori și verdeață. În designul international acest buchet este considerat un model clasic, elegant, simplu. Româncele sunt foarte atașate de acest model și tind să îl prefere în continuare. Aceste buchete sunt preferate de minione și, de altfel, recomandate lor, dar se potrivesc de fapt oricui.

bucher mireasa rotund florarie roman


Buchetul sauvage, zburlit, cu flori aranjate aerisit, aduce un aer de naturalețe și de relaxare și include de obicei și verdeață. Se realizează într-o varietate de moduri, putând fi aproximativ rotund, alungit, sau chiar asimetric. Astfel, el permite și folosirea unor flori sau plante care s-ar încadra cu greu sau deloc într-un buchet compact rotund. Veți putea alege și pune în valoare astfel specii ca anthuriumul, leucadendronul, irișii, frunzele exotice de monstera sau iarba de pampas.

bucher mireasa sauvage florarie roman


Buchetul curgător este o apariție mai rară, din motive lesne de înțeles. Nu se potrivește oricărei siluete și oricărei rochii și poate fi perceput de către unele mirese ca fiind mai incomod de purtat. Buchetul curgător standard are o lungime în jur de 40 cm. Cui îi este recomandat? În general, mireselor de înălțime cel putin medie care poartă rochii tip sirenă sau în A. Dacă sunteți printre norocoasele care doresc și simt că pot să poarte așa ceva, vă felicităm, un asemenea buchet va atrage cu siguranță atenția și va fi îndelung admirat.

buchet mireasa curgator florarie online Roman


Buchetul cascadă este fratele mai mare al celui curgător. Pentru mirese înalte, suple, și îndrăznețe, acest buchet va fi o adevărată piesă de rezistență în atmosfera nunții. Sofisticat, opulent, de basm, se va vorbi mult despre el. Vă veți mândri cu el cu siguranță când îl veți putea admira și afișa atât la nuntă cât și în poze. Dezavantajele acestuia sunt destul de evidente: nu se potrivește oricui, poate fi incomod de purtat, necesită atenție la păstrare, precum și un buget generos.

buchet mireasa cascada florarie roman


 Buchetul structural este ultimul răcnet al designului floral, potrivit pentru mirese sofisticate, îndrăznețe sau avangardiste. Acesta este conceput în jurul unei structuri care poate funcționa doar ca suport pentru susținerea unei forme deosebite sau se poate integra vizual în ansamblu.
Poate avea orice formă și dimensiune, ceea ce îl diferențiază fiind prezența stucturii pe care este realizat. Structura și eventualele accesorii pot fi realizate din sârmă, fetru, lână sau alte materiale.


Speram ca am reusit sa te ajutam cu  câteva idei despre buchetele de mireasă și despre cum ai putea alege varianta perfectă pentru nunta ta. Acesta reprezintă o parte importantă a nunții și înainte de a lua o decizie, ar trebui să hotărăști modelul rochiei și decorul nunții.
Încearcă să incorporezi flori neașteptate în buchetul tău și să combini flori cu diferite semnificații. Nu uita însă, că nunta este ziua ta specială și indifernet de reguli și principii, ar trebui să să alegi acele elemente care te reprezintă și care te fac fericită.

Indiferent de cum alegi buchetul de mireasă, un lucru este sigur: emoția pe care o vei simți când îl vei ține în mâini va fi unică. Nu uita că florile sunt o sursă minunată de încântare vizuală și bucurie!

In floraria noastra Flori in Dar Roman, realizam la comanda orice model de buchet de mireasa, lumanari cununie, bratari, cocarde si orice accesorii pentru nunta.

 

FLORARIA FLORI IN DAR ROMAN

Flori Oriunde Oricând
B dul Roman Musat 24 langa Hotel Roman

www.florariafloriindar.ro
Facebook Floraria Flori in Dar
Telefon 0773 724 140


 

Suport clienti Luni/Vineri 8 - 19, Sambata 8 - 16, Duminica 8 - 14

0773 724 140 office@florariafloriindar.ro
VWO

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!